5 Sajtova gde možete steći veštinu brzog kucanja

U skorije vreme, veština brzog kucanja postala je podrazumevana veština svakoga čiji je posao vezan za računare. Ta sposobnost može čoveku mnogo vremena uštedeti ukoliko ga dobro zavije. Ako mislite da ne kucate brzo, ili još ne znate slepo kucanje, uz malo vežbe možete i to značajno da poboljšate. “Ako nešto ne znam, naučiću. Mogu drugi, mogu i ja!”

Našao sam 5 besplatnih online načina za vežbanje slepog i brzog kucanja:

 

1. Typing Test

 

Typing test je veoma popularan sajt koji ima puno mogućnosti. Ima 8 testova za testiranje brzine kucanja, i mogućnost 1,2 ili 3 minuta da traje test. Tutor mu nije besplatan, ali ima demo od 2 lekcije besplatno. Ima besplatne igrice koje pomažu za brzo kucanje. Sve u svemu, dobar za testiranje i igranje, ali učenje nije za džabe tako da je to fail.

Brzo kucanje 1

 

2. TypingWeb – PREPORUČUJEM!

 

Typing web je jedna izuzetna online alatka za učenje brzog i slepog kucanja. Kompletno je besplatan i ima široke mogućnosti. Besplatno možete da radite lekcije, učenje slepog kucanja -slovo po slovo. dosta igrica za slepo kucanje. Ono što je posebno zanimljivo jeste da ima kutak za učitelje. To znači da učitelji mogu da zadaju svojim studentima zadatke i mogu da prate njihovo napredovanje. Za to je potrebno registracija. Ali i ona je besplatna! Jedino ako želite postoje premium lekcije ako vam  se bacaju pare, ali pored svih mogućnosti koje ima, to nije potrebno.

veština brzog kucanja

 3. Sense-lang.org – PREPORUČUJEM!

Sajt Sense-lang nudi dosta korisnih stvari za kucanje. Tu su animirani tutorijali koji pokazuju koji prst gde idu kad kucate. Ako vam dosade tutorijali, igrajte se! Imate veliki izbor igrica koji takođe služe za vežbanje slepog i brzog kucanja. Svaka opcija na sajtu je kompletno besplatna.

Steknite veštinu brzog kucanja

4. Keybr.com

Keybr.com je sajt koji više služi za testiranje. Možete izabrati da li ćete kucati random text, možete sami da prekopirate text koji želite da vežbate i možete ubaciti neki sajt sa kojeg će keybr izvlačiti sadržaj i to kucate. Prednost je da možete kucati i vežbati ne samo na engleskoj tastaturi, već ima tu dosta jezika: španski, nemački, italijanski, portugalski, ruski, francuski… I možete birati na težini texta, Level 1, 2 i 3. Sve u svemu, ovaj sajt nije kao ostali, ali ima svoje prednosti.

Brzo kucanje 45. Igrica Ztype

Sećate li se warblade-a, ili chicken invaders-a? Ovo je link ka igrici koja pomalo podseća na te fore, samo što morate kucati da biste ubili protivnike.. Ima dosta dobre vizuelne efekte, ako ste smoreni od vežbanja, tutorijala i ostalog, navratite i igrajte.

Brzo kucanje 5

Ako mogu ja, može svako!

Nikad nije kasno nešto naučiti. Postavite za cilj sebi da ove godine steknete veštinu slepog kucanja. Videćete, bićete mnogo produktivniji na računaru, i uštedećete puno vremena u životu. I ako sam ja mogao to naučiti, onda može bukvalno svako! 🙂

Na kraju krajeva, ne zaboravite da se prijavite za svetsko prvenstvo u brzom kucanju! 😉

Start typing and press Enter to search